Η «μετενσάρκωση» Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι στα σώματα των συνταγματαρχών

Η φωτογραφία της «μετενσάρκωσης», δια χειρός Γκρίλο, των Ιταλών πολιτικών στα σώματα των χουντικών συνταγματαρχών δημοσιεύτηκε στο προσωπικό μπλογκ του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη όταν οι βουλευτές και γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν έχουν ακόμη συσταθεί οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως προβλεπόταν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κοινοβουλίου και της Γερουσίας ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα.

Όμως ο εκπρόσωπος

του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην γερουσία, Λουίτζι Τζάντα έφερε εμπόδια λέγοντας ότι η «η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική μέθοδος, υπάρχουν τόσοι χώροι στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η όποια αντιπαράθεση και συζήτηση».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γκρίλο ο οποίος σε κείμενο που ανάρτησε στο ιστολόγιό του υποστήριξε ότι «το πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Ο κύριος στόχος του είναι να αφαιρεθούν από το κοινοβούλιο τα δικαιώματα και οι εξουσίες του».

Πάνω δε από το κείμενο του ανάρτησε μια εικόνα, προϊόν φωτομοντάζ, που απεικονίζει «άνδρες με στρατιωτικές στολές των Ελλήνων δικτατόρων της Επταετίας και τα πρόσωπα των Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι»—αντίστοιχα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των ηγετών της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς συμμαχίας.

«Το κίνημά μας ζητά να ξεκινήσει αμέσως η δραστηριότητα του κοινοβουλίου. Η χώρα ψυχορραγεί και η νομοθετική δραστηριότητα έχει μπλοκάρει. . . πρόκειται για αυτοκτονία», έγραψε ο Γκρίλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα