Η οικοδέσποινα Σλοβενία εμπόδιο για την Εθνική

Αντιμέτωπη με τη διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ Σλοβενία θα βρεθεί απόψε (22:00, ΑΝΤ1, ΟΤΕSPORT) η Εθνική ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι της στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά και πολύ σημαντικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού σε περίπτωση ήττας τα πράγματα σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην

επόμενη φάση θα δυσκολέψουν πολύ και η νίκη επί της Ισπανίας θα πεταχθεί στα σκουπίδια.

Η Εθνική θα αγωνιστεί χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος την Παρασκευή διαγνώσθηκε με θλάση δευτέρου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο, ζημιά που θα του στοιχίσει την παρουσία του σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης. Ευτυχώς, ο Νίκος Ζήσης είναι απολύτως καλά και θα παίξει κανονικά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι θα επιδιώξει να σπάσει το ρυθμό των γηπεδούχων Σλοβένων και να μην επιτρέψει στους 14.000 φιλάθλους να μπουν στην εξίσωση του αγώνα. Θα χρειαστεί σίγουρα μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα και απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στην επίθεση για να αποφευχθούν τα λάθη.

Η Σλοβενία του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στηρίζει πολλά στον επιθετικό οίστρο του Γκόραν Ντράγκιτς αλλά και στη δίψα των παικτών του για τη μεγάλη διάκριση. Υστερεί βέβαια σε ύψη αλλά και σε εμπειρία κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα.

Για τον όμιλο της Εθνικής παίζουν επίσης σήμερα Κροατία-Iταλία στις 15:30 και Ισπανία-Φινλανδία στις 18:45.

Keywords
Τυχαία Θέματα