Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ, Η ΛΟΥΚΑ… ΕΠΕΤΑΙ

Την υποστήριξη της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου εξέφρασε ο επικεφαλής της, Θέμης Δημητρακόπουλος. Να ψηφίσουν αριστερά αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες και η Λούκα Κατσέλη, που συναντάται αυτή την ώρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς, η οποία συμπαρατάσσεται με την Κουμουνδούρου. «Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία πριν από δυόμισι χρόνια κάνοντας σημαία την πράσινη ανάπτυξη. Πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη έγινε μια πολιτική μαύρης λεηλασίας για τους φυσικούς πόρους και τις ανθρώπινες αντοχές. Το μνημόνιο δεν καταστρέφει μονάχα την κοινωνική συνοχή. Έχει βάλει στο στόχαστρο και το φυσικό περιβάλλον», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, για να προσθέσει ότι «είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική στρατηγική που θα προστατεύει την κοινωνία αλλά και το φυσικό περιβάλλον». « Στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης που είχαμε το 2007, το 2008 πριν από το μνημόνιο. Το μοντέλο αυτό έκρυβε μέσα του τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση με τους συναγωνιστές της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς». «Η Ελληνική Οικολογική Αριστερά, διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της ως καινούργιος πόλος στον ευρύτερο χώρο της  οικοαριστεράς συμπαρατάσσεται σ΄ αυτή την κρίσιμη συγκυρία με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια νικηφόρα εκλογική έκβαση, για το καινούργιο που έρχεται, για μια σύγχρονη αριστερά, με οικολογικό βλέμμα», δήλωσε από την πλευρά του και ο επικεφαλής του κόμματος, Θέμης Δημητρακόπουλος, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται και η Λούκα

Παράλληλα, με την πρώην υπουργό και πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας συναντάται αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας. Η κ. Κατσέλη αναμένεται, όπως προαναφέρθηκε, να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν αριστερά, προκειμένου να ανατραπεί το Μνημόνιο. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η κ. Κατσέλη και ο κ.Τσίπρας φαίνεται να τα έχουν βρει σε όλα και η μετεκλογική συνεργασία των δύο σχημάτων θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Κουμουνδούρου, εάν δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο σύζυγος της κ. Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, η πρώην υπουργός θα βρισκόταν και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα