Η περιπέτεια του Θανάση κάνει το γύρο κόσμου

Ο Θανάσης έγινε γνωστός, έπειτα από τη δολοφονία των ιδιοκτητών του μέχρι και τη Μέση Ανατολή αφού με την ιστορία του ασχολήθηκε και το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Θανάσης ήταν αρχικά αδέσποτος, μέχρι που τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ελευσίνα και έζησε μαζί τους. Ομως η θαλπωρή δεν έμελε να κρατήσει για πολύ, αφού πριν από 5 χρόνια οι ιδιοκτήτες του δολοφονήθηκαν

από διαρρήκτες. Επί τέσσερις ημέρες ο Θανάσης έμεινε κοντά στα νεκρά αφεντικά του, θρηνώντας.

Ωστόσο την πέμπτη ημέρα βγήκε από το σπίτι και έκανε ότι μπορούσε προκειμένου, όπως αποδείχθηκε, να τραβήξει την προσοχή των γειτόνων οι οποίοι έσπευσαν στο σπίτι και βρήκαν τα πτώματα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε, το σπίτι σφραγίσθηκε και ο Θανάσης έμεινε και πάλι άστεγος.

Κάποια στιγμή η ιστορία του έγινε γνωστή από την τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και στη συνέχεια μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, συγκινώντας το κοινό. Λίγο αργότερα ο Θανάσης, έγινε πρωταγωνιστής της ταινίας μικρού μήκους του Δημήτρη Σοφιανόπουλου και η κινηματογραφική ιστορία του έφτασε μέχρι την αγγλική έκδοση του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera.

Τελικά ο Θανάσης «ακούμπησε» την καρδιά της Τζούλια Φιλίππου η οποία και τον υιοθέτησε

Keywords
Τυχαία Θέματα