Η ΠΙΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Οι αντάρτες ετοιμάζουν απόψε μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι. Εκτιμήσεις για 305 νεκρούς σήμερα. Στους 700.000 πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πολλές χιλιάδες αντάρτες εξαπέλυσαν σήμερα το απόγευμα  “αποφασιστικής σημασίας” επίθεση στην πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως δήλωσε ένας από τους διοικητές τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Απόψε είτε το Χαλέπι θα γίνει δικό μας είτε θα ηττηθούμε”, είπε ο Άμπου Φουράτ, πρώην αξιωματικός του συριακού στρατού που λιποτάκτησε και τώρα είναι επικεφαλής της ταξιαρχίας των

ανταρτών αλ-Ταουχίντ.

Στο μεταξύ η σημερινή ημέρα θεωρείται από τις πλέον αιματηρές από την έναρξη της εξέγερσης, καθώς αναφορές ομάδας ακτιβιστών κάνουν λόγο για 305 νεκρούς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι 199 είναι άμαχοι πολίτες, ενώ, σύμφωνα με το BBC, άλλες οργανώσεις στην περιοχή ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος.

Την ίδια ώρα όπως σημειώνει  σε νέα έκθεση ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία αναμένεται να ξεπεράσει τους 700.000 μέχρι τα τέλη του έτους.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στους 294.000. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα επιπλέον χρηματοδότηση 490 εκατ. δολ. για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στους 294.000. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει υποβάλει αίτημα στη διεθνή κοινότητα για επιπλέον χρηματοδότηση 490 εκατ. δολ., με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι περισσότεροι Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται σε καταφύγια στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα