Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Εξαιρετικά δικαιωμένος εμφανίζεται σε συνομιλητές του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όχι μόνο για την κυβερνητική πολιτική, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για μια… «πονεμένη ιστορία» του ΣΥΝ: τη διάσπαση που έγινε τον Ιούνιο του 2010, όταν σχεδόν σύσσωμη η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του κόμματος, υπό τον Φώτη Κουβέλη, έφυγε και δημιούργησε τη ΔΗΜΑΡ.

Τότε, πολλοί κατηγορούσαν τον Παπαδημούλη, κορυφαίο στέλεχος των «Ανανεωτών» ότι κακώς έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και πως… δε θα έβρισκε ούτε την ψήφο του, καθώς οι ψηφοφόροι της Ανανεωτικής Αριστεράς δε θα ψήφιζαν τον ίδιο, αλλά το νεοπαγές –τότε- κόμμα.
Από τότε, βεβαίως, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ η ΔΗΜΑΡ μετέχει σε μια «μνημονιακή» κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε τροχιά εσωκομματικής κρίσης: ο Δημήτρης Χατζησωκράτης παραιτήθηκε από υπεύθυνος Οικονομικών, ενώ ο οργανωτικός γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Μπαγεώργος, βρίσκεται επίσης σε πορεία αποχώρησης από το κόμμα. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Παπαδημούλης ήταν πολύ ψηλά σε σταυρούς στη Β’ Αθήνας, αλλά και το ότι αρκετοί «ανανεωτικοί» ψηφοφόροι επέμειναν να ψηφίζουν… Κουμουνδούρου, έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα δικαίωσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και το μοιράστηκε με τους φίλους του στο facebook, αφού έγραψε στο προφίλ του: «Οι αποχωρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ είναι καρπός της νέας δεξιάς μετατόπισης. Οι χιλιάδες «ανανεωτικοί» που στηρίζουν ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα