Η Ρωσία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πήραν μέρος περισσότεροι από 11.000 στρατιώτες. Ήταν ακόμα μια ευκαιρία για να παρουσιαστούν όλα τα νέα όπλα που διαθέτει ο ρωσικός στρατός. Εκτός από την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση στην κόκκινη Πλατεία, υπήρξαν ποικίλες εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι επιζώντες απόμαχοι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το θέατρο

Μπολσόι, στο κέντρο τη Μόσχας από τις 14.00 ως τις 18.00.

Νεαροί ηθοποιοί του «Θεάτρου των Εθνών» και το συγκρότημα «Classy Jazz» και άλλα νεανικά συγκροτήματα έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις για να θυμίσουν στους νεότερους στιγμές από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Πολεμικές σκηνές, αλλά και αναπαράσταση από τις δύσκολες καθημερινές στιγμές ζωντάνεψαν ξανά στην λεωφόρο Kamergersky.

«Χώρος Μνήμης», έχει καθιερωθεί στην πλατεία Λένιν, όπου έχουν τιοποθετηθεί εκατοντάδες γυάλινοι κύβοι με ειδική μπογιά και οι επισκέπτες κατέθεσαν γαρύφαλλα στον τύμβο που είναι αφιερωμένος στους ήρωες τους πολέμου. Όπως έχει καθιερωθεί, η Ημέρα της Νίκης, έκλεισε στο Γκόργκι Παρκ, όπου οι βετεράνοι του πολέμου με τις οικογένειές του δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από τους χιλιάδες Μοσχοβίτες, αλλά και τους τουρίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα