Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ G20 ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Στις 18 και 19 Ιουνίου τις ημέρες που συνεδρίαζαν οι ηγέτες της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού σημειώθηκε μια  από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στον κόσμο κατά του ΔΝΤ και όλων εκείνων των φορέων που προωθούν τα μέτρα λιτότητας που λυγίζουν τους λαούς. Η διαδήλωση αυτή

δεν μεταδόθηκε ποτέ από κανένα επίσημο δίκτυο!

Σύμφωνα με ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, οι κυβερνήσεις των κρατών που απαρτίζουν τη G20, την ομάδα των πλουσιότερων κρατών του κόσμου, με αίτημά τους στην Google, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Youtube, ζήτησαν να κατεβαίνουν όλα τα βίντεο που θα αφορούν τις κινητοποιήσεις στο Μεξικό και που οι χρήστες θα προσπαθούν να ανεβάσουν στο Youtube.΄Όπως και έγινε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τηλεοπτική κάλυψη από τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Όμως η ενημέρωση έχει αλλάξει και οι ανεξάρτητες φωνές ακόμη και απλών πολιτών δεν μπορούν να σιωπήσουν πλέον έτσι εύκολα.

Σιγά σιγά πλέον η αλήθεια αποκαλύπτεται και όπως δήλωσε στον αξιόλογο ιστότοπο «Democracy Now», ένας Ισπανός διαδηλωτής που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο Λος Κάμπος, «οι διαδηλώσεις αυτές είναι η αρχή της αντίστασης ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, στις εγκληματικές πολιτικές της G20, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που αγνοούν τις φωνές και αγωνίες των πολιτών τους».

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να αποσιωπήσουν τη φωνή αυτών στους οποίους απευθύνονται και να τους κατατάξουν στα στερεότυπα κλισέ των διαδηλωτών που απλά δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν και μόνο διαμαρτύρονται.

Ωστόσο έτσι έχασαν την ευκαιρία να αναφερθούν στα ουσιαστικά προβλήματα του κόσμου και να ξεκινήσουν έναν ουσιαστικό  διάλογο με την κοινωνία.

Όμως η ταύτιση με την ελίτ και την εκάστοτε εξουσία σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς μπορεί να καταστήσει πιο επίκαιρη από ποτέ τη λαϊκή ρήση «φωνή λαού οργή Θεού».

Keywords
Τυχαία Θέματα