Η Βιέννη φορά τα χριστουγεννιάτικά της

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης διοργανώνονται στις πιο όμορφες πλατείες της πόλης. Η μεγαλύτερη αγορά βρίσκεται στο πάρκο μπροστά από το δημαρχείο και ονομάζεται «Wiener Christkindlmarkt και Adventzauber» και αποτελείται από περίπου 150 πάγκους. Στην αγορά αυτή εμφανίζεται και ο «πραγματικός» Αι Βασίλης, ο οποίος διατηρεί και εργαστήρι τέχνης για παιδιά. Η αγορά Altwiener Christkindlmarkt στο Freyung και η Adventmarkt Am Hof προσφέρει παραδοσιακές τέχνες και χριστουγεννιάτικη μουσική. Ιδιαίτερα δώρα από καλλιτέχνες θα βρείτε στο Kunsthandwerksmarkt

μπροστά από την εκκλησία Karlskirche, όπου τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν σε ένα τοπίο από άχυρα και να φτιάξουν κεριά σε ένα εργαστήρι. Άλλες αγορές είναι η Weihnachtsmarkt am Spittelberg με τα ρομαντικά σοκάκια της, τα χριστουγεννιάτικα χωριά μπροστά από το παλάτι Schloss Schönbrunn, στο παλάτι Belvedere και στην πλατεία Maria-Theresien-Platz με το εντυπωσιακό αυτοκρατορικό τοπίο της. Επίσης θα σας μαγέψουν και οι χριστουγεννιάτικες αγορές μακριά από το κέντρο της πόλης, όπως η Weihnachtsmarkt im Türkenschanzpark και η αγορά Weihnachtszauber στο παλάτι Schloß Wilhelminenberg, ψηλά πάνω από την πόλη.

Εκτός από τις μόνιμες χριστουγεννιάτικες αγορές διοργανώνονται και προσωρινές αγορές στη Βιέννη. Τα Σαββατοκύριακα πριν τα Χριστούγεννα η χριστουγεννιάτικη αγορά Design-Weihnachtsmarkt παρουσιάζει στο Designcenter Stilwerk φίνα σχεδιασμένα προϊόντα, από αξεσουάρ, μόδα έως και κεραμικά. Οι οπαδοί του design θα μείνουν σίγουρα ικανοποιημένοι και στο WeihnachtsQuartier στην περιοχή του Μουσείου κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Οικολογικά δώρα, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, θα βρείτε στο Lights 2013 από 6. έως 8.12.2013 στο Werkstätten- und Kulturhaus WUK. Σε όποιον δεν του αρέσει και πολύ η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και προτιμά κάτι πιο χαλαρό, να επισκεφτεί από τα μέσα Νοεμβρίου του 2013 το Winter im MQ στη συνοικία του Μουσείου της Βιέννης με Punsch, παγοδρόμιο και DJs.

Πηγή: Tourismtoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα