Η Ζωή πήρε τ’ όπλο της (ξανά)

Κι όμως, το θερμόμετρο δεν ανέβηκε εξαιτίας της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς άλλος έδωσε την αφορμή.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ που χαρακτηρίζει τους κουκουλοφόρους ως «πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ότι η Συγγρού οφείλει να την αποσύρει. «Η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη

του Εμφυλίου. Σας προειδοποιώ ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο Βούτσης.
Τότε, εξερράγη ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος –με τ’ όνομα. Ο «γαλάζιος» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «συνοδοιπόρο της Χρυσής Αυγής» και απευθυνόμενος προς τον Νίκο Βούτση, του είπε ότι «οι μάσκες έπεσαν». Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Βιρβιδάκης, θέλησε να κόψει τη σχετική συζήτηση, καθώς ήταν άσχετη με το θέμα της επιτροπής. Τότε ήταν που την αντιπαράθεση σήκωσε στους ώμους της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής! «Το δικαίωμα για να αστυνομοκρατεί εδώ μέσα το έχει μόνο ο κ. Νταβλούρος; Ντροπή σας που διευθύνετε με τέτοιο τρόπο τη συζήτηση», είπε στον Χανιώτη βουλευτή η Κωνσταντοπούλου. «Ο καθένας έχει την ιστορία του και δε σας επιτρέπω να μιλάτε με αυτό το ύφος», της ανταπάντησε ο Βιρβιδάκης. Η ατμόσφαιρα «χαλάρωσε» λίγο όταν «πετάχτηκε» -πράγμα που συνηθίζει, εξάλλου- η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, που κάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «να διαβάσει την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ». Στο σημείο αυτό, το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν, αφού κανείς στη Βουλή δεν θυμώνει ποτέ με τη Σοφία Βούλτεψη. Υπάρχει διακομματική κατανόηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα