ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΑΜΑΡΑ

Με μία – δύο κομβικού χαρακτήρα αποκρατικοποιήσεις αλλά και μέσω των συναντήσεων με Μερκελ και Ολάντ, ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει ανατροπή του δυσμενούς για την Ελλάδα κλίματος.


Εισηγήσεις για κινήσεις συμβολικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα προκειμένου να πεισθούν οι Ευρωπαίοι για την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς δέχεται ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς,

διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται, ενδεχομένως, αντιμέτωπη με την τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε στις αρχές του 2010.

Μέσα στις πολλές εισηγήσεις περιλαμβάνονται και κάποιες που θα προκαλούσαν μείζονες αντιδράσεις, όπως επί παραδείγματι, το άμεσο κλείσιμο του ΟΣΕ ή κάποιας άλλης «προβληματικής» εταιρείας του Δημοσίου. Ωστόσο, φαίνεται πως σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε πιο «μετριοπαθείς» λύσεις, ρίχνοντας το βάρος της στην ταχεία προώθηση των διαγωνισμών για το Ελληνικό, τον ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία κ.α.

Τα πρώτα τετ α τετ Σαμαρά

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τις πρώτες δια ζώσης συναντήσεις με τους ομολόγους της Ε.Ε, καθώς η μέχρι σημερα επικοινωνία ήταν τηλεφωνική ή μέσω επιστολών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για επιμήκυνση που θεωρείται κρίσιμο για την υλοποίηση των οικονομικού προγράμματος αλλά και για τη διατήρηση της όποιας κοινωνικής συνοχής στη χώρα, αναμένεται να τεθεί επισήμως αφού πρώτα ο κ. Σαμαράς θα έχει έναν πρώτο κύκλο επαφών με όσους κυριαρχούν στη λήψη των αποφάσεων, εν προκειμένω τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ, το Γάλλο πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ αλλά και με τους επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΚΤΕ κ. Μ. Ντράγκι.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να μεταβεί σε Βερολίνο και Παρίσι (με αυτή τη σειρά) προς τα τέλη Αυγούστου – γίνεται λόγος για το σαββατοκύριακο της 25ης -26ης Αυγούστου – ενώ προετοιμάζεται για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η οποία όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί, εκτάκτως, πολύ νωρίτερα από τον Οκτώβριο που είναι προγραμματισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα