Ικανοποίηση από την εκδήλωση της «Κίνησης των 75»

Τα στελέχη που ανέβηκαν στο βήμα, έστειλαν μέσα από το προσωπικό τους στίγμα ο καθένας το μήνυμα ότι η νέα τάση του κόμματος, ήρθε για να μείνει…

Τη διαφωνία του με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και δη με πολιτικά στελέχη επανέλαβε ο Γρηγόρης Νιώτης, καλώντας το κόμμα του να στηρίξει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, και μάλιστα θέτοντας «πράσινες γραμμές».

Ως

«αντιδραστική επικίνδυνη θεωρία» περιέγραψε αυτή των δύο άκρων (ΧΑ-ΣΥΡΙΖΑ) η Άσπα Παπαηλιού, χαρακτηρίζοντας «λάθος» να την ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Όσο για την κεντροαριστερά, υποστήριξε ότι δεν χτίζεται με κινήσεις κορυφής, αλλά με συμπόρευση των δημοκρατικών πολιτών για συγκρούσεις και αλλαγές με προοδευτικό περιεχόμενο.

«Δεν έχω καμία επαφή με το αποστεωμένο φάντασμα του ΠΑΣΟΚ και δεν είμαι έτοιμος να ακολουθήσω οποιαδήποτε ηγεσία», είπε ο Σήφης Βαλυράκης, καλώντας σε υπέρβαση και …ξαναστήσιμο του μαγαζιού.

Επεξεργασμένες προτάσεις της κίνησης ζήτησε ο Μανόλης Στρατάκης, με στόχο αυτή να αποτελέσει «δεξαμενή σκέψης» που θα συμβάλει ώστε το κόμμα να ξαναγίνει «κίνημα».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει κόμμα μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε ο Θόδωρος Τσίκας, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανασυγκρότηση όλου του χώρου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, παραλαμβάνοντας μία χώρα που κουβαλούσε πολλές παθογένειες, υπερασπίστηκε ο Οδυσσέας Κορακίδης, επιτιθέμενος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Με τους διοργανωτές να παραμένουν απολύτως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή (περί τα 450 άτομα) και το επίπεδο του διαλόγου …στο τέλος της ημέρας, ελήφθη η απόφαση να συνεχιστούν τέτοιες εκδηλώσεις εκ μέρους της «Κίνησης των 75», με τις επόμενες να προγραμματίζεται να έχουν θέμα αφενός την φορολογία και την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, αφετέρου το πρόβλημα των υψηλών τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης και τις προτάσεις για την επίλυσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα