Ημίγυμνες ακτιβίστριες

Το τολμηρό θέαμα των τελευταίων χρόνων όπου ημίγυμνες και ενίοτε τσίτσιδες ακτιβίστριες καταργούν τις απαγορεύσεις του δημόσιου χώρου και διαδηλώνουν τα πιστεύω τους ενώπιον των κατάπληκτων πολιτών αρχίζει να βρίσκει μιμητές και να προκαλεί σκοτούρες στις δυνάμεις της τάξεως. Οι αστυνομικοί ξέρουν πως θα φερθούν στους παραδοσιακούς διαδηλωτές: ροπαλιές, δακρυγόνα, λαβές, μερικές μπουνιές και η συνέχεια στη στενή. Αλλά με τις ημίγυμνες γυναίκες, που προβάλλουν τα στήθη τους και ενίοτε το κάτω μέρος του σώματος, οι δυνάμεις της τάξεως τα έχουν βρει σκούρα (και ενίοτε απολαυστικά) καθότι μια λαβή πάνω σε ένα καλλίγραμμο κορίτσι είναι δώρο από τα σπάνια.

Στη Ρωσία του Πούτιν για παράδειγμα, όπου ο δημόσιος χώρος μπορεί να έπαψε να είναι μέρος του «σιδηρού παραπετάσματος», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα άλλαξαν, η σύλληψη του Ρώσου πρωταθλητή στο σκάκι, όταν αυτός θέλησε να διαδηλώσει σε πλατεία, ήταν φυσικότατη. Όταν όμως κάποιες ακτιβίστριες που το έλεγε η καρδιά τους μπήκαν σε έναν ναό ημίγυμνες, η σύλληψη είχε πολλά ευτράπελα. Άλλο ο άνδρας (έστω και διάσημος) και άλλο οι τσίτσιδες γυναίκες που κατάργησαν ένα ταμπού αιώνων. Ντυμένες γυναίκες που διαδηλώνουν δεν είναι τίποτα, ημίγυμνες γυναίκες – και τι γυναίκες! – που αφήνουν ακάλυπτα τα στήθη τους αποτελούν μια νέα σελίδα στην πολιτική του δρόμου.

Σε μια χώρα σαν τη Γαλλία που έχει χάσει πια το παλαιό της κύρος, οι « Αντιγόνες» και οι «Φέμεν» αποτελούν δύο παρατάξεις γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με κύριο γνώρισμα τη γύμνια. Οι Αντιγόνες της ουκρανικής ακτιβιστικής οργάνωσης προέρχονται από τη Γαλλία και έχουν βέβαια ως μυθικό τους πρότυπο την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Αυτές δεν κάνουν στριπ τηζ, δεν προβάλλουν καινοτόμα συνθήματα, δεν εκθέτουν το σώμα τους. Τα συνθήματά τους αφορούν την ισότητα των δύο φύλων, όσο για τις Φέμεν ισχυρίζονται ότι προτιμούν την αισχρότητα και το μίσος.

Το φύλο, η θρησκεία, ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι τα αμφιλεγόμενα ζητήματα που εξωθούν τις δύο παρατάξεις σε συγκρούσεις. Οι Αντιγόνες για παράδειγμα, ως άσπιλες ακτιβίστριες, επιτέθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς θεωρώντας τον προστάτη των Φέμεν. Οι Φέμεν από την άλλη (με γυμνό στήθος) διαμαρτύρονται σε τόπους λατρείας όπως ο Άγιος Πέτρος και η περίφημη Νότρ Ντάμ. Ως κόρες, μητέρες και σύζυγοι, οι Αντιγόνες απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24