Ινστιτούτο Ifo: Οι τιμές πρέπει να πέσουν

«Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει μακροπρόθεσμα να γίνουν κατά 30% φθηνότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης προκειμένου να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές. Ακόμη και η Γαλλία θα πρέπει να πέσει κατά 20%»,δήλωσε ο Χανς Βέρνερ Ζιν σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Αντίστοιχα, εκτίμησε ότι η Γερμανία πρέπει να γίνει ακριβότερη κατά 20%, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία. Πρόκειται για πρόταση-ανάθεμα για τη γερμανική οικονομική

«ορθοδοξία», που αντιμετωπίζει ως υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τη σταθερότητα των πληθωρισμό, μετά το κραχ της δεκαετίας του 1920.

Ο Ζιν σημείωσε ότι οι χώρες του Νότου βρίσκονται ενώπιον μιας δύσκολης περιόδου προσαρμογής, η οποία επιβαρύνει τις κοινωνίες, αλλά πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής οι τιμές δεν πέφτουν.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι παρά η μετατόπιση του βάρους από τους επενδυτές που επένδυσαν τα χρήματά τους στη νότια Ευρώπη προς τους φορολογούμενους και τους συνταξιούχους των υγιών χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα