Ηράκλειο: Αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο ραδιοσταθμός της ΕΡΑ στην οδό Μάχης Κρήτης βρίσκεται υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους, ενώ έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί φορείς και σωματεία που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε γραπτή δήλωσή του εκφράζει την έντονη αντίθεση του για την αιφνίδια απόφαση -ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Η απόφαση αυτή πλήττει βάναυσα χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν στην ανεργία αλλά παράλληλα πλήττεται η δημόσια λειτουργία και έκφραση που προσφέρουν με αντικειμενικότητα και επάρκεια στην Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ-ΕΡΑ», αναφέρει ο κ. Αρναουτάκης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η Κυβέρνηση διαπράττει ένα μεγάλο λάθος αλλά και ότι υπερβαίνει την εξουσιοδότηση που της έχει δώσει ο Ελληνικός λαός γιατί η ΕΡΤ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων.

Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης με δηλώσεις τους ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης κά.

Keywords
Τυχαία Θέματα