Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς στη Βηρυτό

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες όπως μεταδίδει τα τοπικά δίκτυα αλλά και τα διεθνή πρακτορεία η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο χρησιμοποιεί η ένοπλη σιίτικη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο-βόμβα.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη

προκάλεσε πυρκαγιά η οποία καίει πολλά αυτοκίνητα κι έχει παγιδεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ένα κοντινό κτίριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τουλάχιστον πέντε κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Η συνοικία Ρέουις, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το σιιτικό κίνημα πραγματοποιεί συχνά πορείες κι εκδηλώσεις εκεί.

«Υπάρχουν πολλά πτώματα, μια τεράστια πυρκαγιά και πολύ μεγάλες ζημιές. Ασθενοφόρα φθάνουν στο σημείο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο δίκτυο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, ωστόσο φαίνεται να πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που συνδέεται με την κρίση στη Συρία δεδομένου ότι οι Σιίτες στο λίβανο είναι υποστηρικτές του Σύριου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ οι Σουνίτες υποστηρίζουν τους αντάρτες που υποστηρίζουν την ανατροπή του.

Αμέσως μετά την έκρηξη μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα