Ισχυρός σεισμός στην Μιανμάρ

Ο τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη Μιανμάρ, λίγο έξω από τη Μανταλάιου, είναι πάνω από πέντε άνθρωποι και αρκετοί αγνοούμενοι, τη στιγμή που οι αρχές εκτιμούν πως οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι περιορισμένες.

Στις 03.11 ώρα Ελλάδος καταγράφηκε η δόνηση, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε επίκεντρο σε απόσταση 60 χλμ βορειοδυτικά της Μανταλάι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο ενώ, το εστιακό

βάθος της δόνησης ήταν επιφανειακό, μόλις 10 χλμ από την επιφάνεια.

Μετά τον κύριο σεισμό, που έγινε αισθητός ακόμα και στην Μπανγκόκ, ακολούθησαν και αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατέρρευσε μία ημιτελής γέφυρα στον ποταμό Ιριουάντι, μεταξύ Κιάουκ Μιάουνγκ και Σίνγκου. Από τη μεριά της η αστυνομία ανέφερε πως μία γυναίκα βρήκε τον θάνατο και 10 τραυματίσθηκαν στο Κιάουκ Μιάουνγκ, ενώ στη Σίνγκου, απέναντι στο Κιάουκ Μιάουνγκ στην ανατολική όχθη του Ιρουάντι, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίσθηκαν από τον σεισμό.

Το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης δεν έκανε την παραμικρή μνεία για τα θύματα και της υλικές ζημιές, παρόλα αυτά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για ζημιές σε πολλές περιοχές γύρω από τη Μανταλάι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα