Ίσες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ για την απεργία στο Μετρό

«Η κατάσταση [...] πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσες πρωτοβουλίες και στάση ευθύνης τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους εργαζόμενους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος για τις κινητοποιήσεις.

«Έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει στην Κυβέρνηση το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή της διάταξης του Ν4093/2012 σε κλάδους και ειδικότητες οδηγών -τεχνικών ή εξειδικευμένου προσωπικού στον ΟΑΣΑ», σημειώνει το κόμμα και υπογραμμίζει: «Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Τις επαναφέραμε

και χθες δια του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Κ. Χατζηδάκη, πιστεύοντας ότι μπορούν να δώσουν μια θετική και ομαλή διέξοδο -χωρίς ακρότητες και λογικές καταστολής -στην κρίση που υπάρχει».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να αποδεχθεί «έστω και τώρα» τις προτάσεις και να οδηγήσει με διάλογο στην εκτόνωση της κρίσης. Ταυτόχρονα, καλεί τα σωματεία των εργαζομένων «να σκεφτούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων τους στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας, και να σταθούν υπεύθυνα στην ανάγκη εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου».

Τέλος, δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ιδιοτελή εμπάθεια» για τον Ευαγ. Βενιζέλο και «τυφλό φανατισμό» και καλώντας τους συντάκτες της χθεσινής ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα «να φροντίσουν να ενημερώνονται στοιχειωδώς για τις πρωτοβουλίες των άλλων κομμάτων, ώστε τουλάχιστον να είναι επαρκείς στην δουλειά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα