ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

«Φρένο στο χρέος» επιχειρεί να βάλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος διεμήνυσε ότι για το 2013 θα παρουσιάσει έναν σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

«Αυτή είναι μια επιτυχία», σχολίασε σε άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Tagesspiegel am Sonntag» ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όπου υπογραμμίζει ότι αυτή η πολιτική, που συνάδει με την σχετική συνταγματική ρύθμιση, που είχε ψηφισθεί από το Γερμανικό Κοινοβούλιο το 2009. Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

εξήγησε ότι «σε επίπεδο περιφερειακών κρατιδίων, τα ελλείμματα μειώνονται επίσης, ενώ οι δήμοι και τα δημόσια ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ήδη δημιουργήσει πλεονάσματα».

Σχολιάζοντας αυτή την πολιτική, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε: «Θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας και να δώσει το παράδειγμα στην Ευρώπη. Έως τώρα, προβλέπεται να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2016. Πρέπει να έχουμε πιο φιλόδοξους στόχους», για να καταλήξει: «Είναι δυνατόν να επιτευχθεί η ισορροπία αυτή το 2014, αν καταβάλλουμε προσπάθειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα