Ιταλία: Συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές ο Μπερσάνι

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί νέος κυβερνητικός σχηματισμός, από την στιγμή που η χώρα δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω πολιτική και οικονομική αστάθεια, ζητούν τόσο τα συνδικάτα, όσο και της ένωσης βιομηχάνων Confindustria.

Ο Μπερσάνι καλείται να αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικό άνοιγμα προς την μπερλουσκονική κεντροδεξιά, συνθέτοντας μια κυβέρνηση με την συμμετοχή της κεντροαριστεράς, της μετριοπαθούς συμμαχίας του Μόντι και της συντηρητικής παράταξης του «Καβαλιέρε».

Υπέρ

αυτής της λύσης τάχθηκε και ο Μπερλουσκόνι, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό του όμιλο Mediaset. «Καταθέτουμε μια νέα πρόταση: ο Μπερσάνι να αναλάβει πρωθυπουργός και ο γραμματέας του κόμματός μας, του Λαού της Ελευθερίας, ο Ανζτελίνο Αλφάνο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», είπε ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός.

Όπως υπογραμμίζουν όμως οι αναλυτές, μεγάλο μέρος των ιθυνόντων του προοδευτικού «Δημοκρατικού Κόμματος» εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι μια συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι θα οδηγούσε την κεντροαριστερά σε τραγική μείωση της εκλογικής της δύναμης.

Σε ότι αφορά παράλληλα το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έως τώρα συνεχίζει να απορρίπτει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με τα λεγόμενα «παραδοσιακά κόμματα».

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα