Ιθαγένεια για τα παιδιά που ζουν δίπλα μας

Η Σόλες Γκόντγουιν, με καταγωγή από τη Νιγηρία, ήρθε στην Ελλάδα στα 14 της. Σπούδασε ιατρική, αλλά όπως είπε δεν μπορεί να κάνει την ειδικότητά της, επειδή δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια.

Η Εμμανουέλα Ραπούση, από την Αλβανία, ήρθε στην Ελλάδα στα 9 της και σπουδάζει γραφιστική. Χαρακτήρισε «γολγοθά» τη διαδικασία για την ανανέωση της άδειας παραμονής της και είπε ότι φοβάται μήπως κάποτε απελαθεί, επειδή δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια.

Η

Μαριάνθη Ίντοου, από τη Νιγηρία, που ήρθε σε ηλικία 2 χρόνων στην Ελλάδα και σπούδασε βρεφονηπιοκόμος, αλλά όπως είπε δεν μπορεί να διοριστεί σε Δήμο. Είπε πως κάθε φορά που ανανεώνει την άδεια παραμονής της προκειμένου να την καταθέσει για να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, αυτή εκδίδεται ληγμένη και αυτό δεν της επιτρέπει να αποκτήσει Ελληνική ιθαγένεια. Πρόκειται για καταγγελία που έκαναν και άλλοι νέοι που ζητούν να γίνουν Έλληνες.

«Διεκδικούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Είναι τα παιδιά μας, παιδιά που ζουν δίπλα μας, πάνε σχολείο μαζί με τα παιδιά μας. Διεκδικούμε έναν νόμο που θα καλύψει πλήρως όλα τα παιδιά και θα τους δώσει ιθαγένεια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αλμπάνης, μέλος της πρωτοβουλίας «Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα».

Η πρωτοβουλία διοργανώνει συναυλία στις 21 Μαρτίου, στις 17:00, στο Θησείο, για τα παιδιά των μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα