«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Στο ενδεχόμενο να μειωθούν οι χορηγίες και το κοινωνικό έργο του ΟΠΑΠ εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας στα μικτά κέρδη του από την Πρωτοχρονιά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

Μιλώντας στην επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έκανε λόγο για δυσμενή εξέλιξη «Δεν θα έχουμε ασφαλώς εξαφάνιση των κοινωνικών μεταβιβάσεων αλλά ενδεχομένως να έχουμε μια μείωση αυτών των

υπηρεσιών», είπε. Ανέφερε ως κρίσιμο παράγοντα την υλοποίηση του πλάνου επενδύσεων του ΟΠΑΠ, υποστηρίζοντας ότι τότε θα μπορέσουν να αυξηθούν και τα διατειθέμενα κονδύλια.

Εν τω μεταξύ, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφορικά με την προστασία από τον διαδικτυακό τζόγο, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ανέφερε ότι ότι το ΣΔΟΕ συνεργάζεται με κρατικές και διεθνείς υπηρεσίες για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση αδικημάτων, τα αποτελέσματα των ελέγχων αποστέλλονται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, ενημέρωσε τη Βουλή ότι 24 εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου έχουν λάβει ΑΦΜ από τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων. Έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς που ορίζει ο ν. 4002/2011 μέχρι τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη χορήγηση αδειών, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για τη λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα