«Καμπανάκι» ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των ασφαλιστικών εταιρειών

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι «η κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου και τα «κουρέματα» των κρατικών ομολόγων, αποδεκάτισαν τις -σύμφωνα με το Ν.Δ. 400/70- επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και δημιούργησαν ανοίγματα (ελλείμματα) στο ενεργητικό τους, που αφορά στην κάλυψη των τεχνικών αποθεματικών και του περιθωρίου φερεγγυότητάς τους».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ανακεφαλαιοποίησή τους μετά το PSI, όπως έγινε για τις τράπεζες.

Όπως

σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες προχώρησαν μέσα στο 2012 σε μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίων, οι μέτοχοι όμως των ελληνικών εταιρειών «έχουν μεγάλη δυσκολία, λόγω και της παρατεταμένης ύφεσης, να εξασφαλίσουν τραπεζική χρηματοδότηση, να βελτιώσουν το δείκτη εισπραξιμότητας των ασφαλίστρων αλλά και να ενισχύσουν άμεσα με νέα κεφάλαια τις επιχειρήσεις τους».

Ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

- Αν προτίθεται να συνεκτιμήσει η εποπτεύουσα αρχή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία όσον αφορά το ρυθμό συμμόρφωσης των ελληνικών μη τραπεζικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων έναντι των εποπτικών τους υποχρεώσεων.

- Ανεξάρτητα των ενεργειών της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω ασφαλιστικές εταιρείες και κατ΄ επέκταση οι εργαζόμενοι σε αυτές καθώς και οι ασφαλισμένοι τους;

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι: Γιάννης Δραγασάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ευγενία Ουζουνίδου, Δημήτρης Γελαλής, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Θεανώ Φωτίου

Keywords
Τυχαία Θέματα