ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ AKH

08:00 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης για νέα πρόσωπα που φέρονται ότι είχαν διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαδρομή μαύρου πολιτικού χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή θα έχουν περάσει οι νέοι κατηγορούμενοι που αποκαλύφθηκαν ύστερα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του εξωτερικού και τη διασταύρωση στοιχείων γνωστών και άγνωστων – μέχρι σήμερα εταιρειών. Δικαστής και εισαγγελείς επεξεργάζονται το νέο πλούσιο αποδεικτικό υλικό με τη

βοήθεια ειδικού επιστήμονα , που έχει οριστεί ως πραγματογνώμονας σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τη διαφθορά κρατικών αξιωματούχων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε ποια θα είναι τα νέα αυτά πρόσωπα και πόσα κοντά βρίσκονται στο περιβάλλον του προφυλακισμένου πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Στόχος των δικαστικών αρχών είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχει κλείσει ο ανακριτικός κύκλος , ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση βουλεύματος από το οποίο θα κριθεί πόσοι και ποιοί από τους εμπλεκόμενους θα οδηγηθούν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Τον κύκλο των απολογιών πάντως, αναμένεται εκτός απροόπτου να κλείσει ο Ακης Τσοχταζόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώος αποδίδοντας την ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση σε πολιτική δίωξη.

Από την πλευρά τους οι δικαστές αξιολογώντας τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για τις νέες εταιρείες- δέκα στον αριθμό – καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως … όχημα από τον Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να κρύψει και κατά συνέπεια να νομιμοποιήσει τη μίζα που εισέπραξε από την προμήεθια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για το λόγο αυτό, όπως λένε νομικές πηγές που γνωρίζουν καλά τη δικογραφία, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα κληθεί να απαντήσει την ώρα της συμπληρωματικής του απολογίας σε βροχή ερωτήσεων και να πείσει τους δικαστές για όσα λέει. Και αυτό γιατί, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, μέχρι σήμερα δεν φαίνεται πως πείθει με όσα αντιτάσσει στην προσπάθειά του να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα