Και magnum κατείχαν οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την εξέταση στις δυο βολίδες και στους κάλυκες που βρέθηκαν προκύπτει ότι τόσο το καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, όσο και το περίστροφο μάγκνουμ 357, μια βολίδα από το οποίο βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο αυτό δεν αποκλείει να πρόκειται για «γνωστή» οργάνωση, που αναβάθμισε τον οπλισμό της.

Στην Αντιτρομοκρατική

έχει σημάνει συναγερμό, καθώς καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα, αλλά με ελάχιστα στοιχεία, ενώ υπάρχει μαρτυρία αρκετά αξιόπιστη, η οποία μιλάει για ακόμη πιο βαρύ οπλισμό στα χέρια των τρομοκρατών, και συγκεκριμένα για εκτοξευτή ρουκέτας, τον οποίο όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Όπως κατέθεσε, ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ, ενώ ο άλλος κρατούσε ένα βαρύτερο όπλο. Ο μάρτυρας είναι αναλυτικός σε σχέση με την πορεία των δραστών από το αυτοκίνητο που πάρκαραν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη με κατεύθυνση προς την Αμφιθέας, προς το σημείο από το οποίο πυροβόλησαν. Μάλιστα ο μάρτυρας αναφέρει ότι τους άκουσε να μιλούν ελληνικά.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι μπορεί ο μάρτυρας να μπέρδεψε το καλάσνικοφ με το ρουκετοβόλο, περιμένουν όμως το οπτικό υλικό από τις κάμερες.

Πάντως το θράσος των τρομοκρατών δείχνει μια επιχειρησιακή αναβάθμιση της τρομοκρατίας που τον τελευταίο καιρό είχε περιοριστεί σε χτυπήματα με βόμβες.

Αν αυτό αποδειχθεί, τότε μιλάμε για την επιστροφή της «βαριάς τρομοκρατίας» στην Ελλάδα.

Μέχρι αυτή την ώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει με προκήρυξη το χτύπημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα