«Καλλικρατικές» αντιδράσεις για την «Αθηνά»

09:50 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Δεν της έφθαναν τα βάσανα με το φορολογικό, τις αντιδράσεις αγροτών, ναυτικών και τις κινητοποιήσεις μεγάλης μερίδας εργαζομένων, η κυβέρνηση καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις των τοπικών βουλευτών που βλέπουν τις σχολές των πόλεών τους να κλείνουν εξαιτίας του προγράμματος «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση των προς κατάργηση – συγχώνευση σχολών προκάλεσε κόκκινο συναγερμό σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, όπου αυτά τα, απαξιωμένα έστω, τμήματα ΑΕΙ και, κυρίως, ΤΕΙ

αντιμετωπίζονταν ως βασική πηγή εισοδήματος για τις τοπικές κοινωνίες. Το σκηνικό θυμίζει μικρογραφία των αντιδράσεων που υπήρξαν επί Καλλικράτη και ουδείς μπορεί να προβλέψει το εύρος των αντιδράσεων.

Στο Μαξιμου άρχισαν ήδη να φθάνουν οι πρώτες διαμαρτυρίες βουλευτών ενώ δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι λόγω της φύσεως του ζητήματος οι βουλευτές θα δυσκολευθούν περισσότερο να ψηφίσουν την κατάργηση μιάς σχολής από την περιφέρειά τους παρά τη μείωση πχ συντάξεων, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν.

Το χορό των αντιδράσεων άνοιξε χθες ο βουλευτής Ηλείας, του κλίματος Μπακογιάννη, Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ως «θεομηνία» το κλείσιμο τμημάτων της Ηλείας. «Είναι γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν συγχωνεύσεις. Δεν είναι όμως δυνατόν να πληρώνει και πάλι τα σπασμένα η Ηλεία. Ελπίζω ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος, την ύστατη στιγμή, θα αφήσει ως σχέδιο τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις και θα δώσει στην Ηλεία τη δυνατότητα να διατηρήσει τα ελάχιστα στον τομέα της εκπαίδευσης που της έχει προσφέρει η πολιτεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα