«ΚΑΡΦΙΑ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

14:50 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και τους χειρισμούς της στο θέμα της επιμήκυνσης επέκρινε με σκληρό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας εκ νέου συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών και καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους. Είπε «όχι» στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και χαρακτήρισε «επικοινωνιακή» τη διερεύνηση της υπόθεσης

των δηλώσεων Ρουμελιώτη. 

Αιχμές κατά της λειτουργίας της κυβέρνησης και της απουσίας πλήρους ενημέρωσης των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων άφησε με συνέντευξή του στον Real FM o Ευάγγελος Βενιζέλος, επιμένοντας στην ανάγκη νέας συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. «Δεν ζούμε σε καθεστώς μονοκομματικής κυβέρνησης (…) Έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων», είπε, επιμένοντας πως το ΠΑΣΟΚ κινείται προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά, αλλά και ζητώντας να υπάρχει καλύτερος συντονισμός ενόψει δύσκολων αποφάσεων, αλλά και συναντήσεων τόσο του ίδιου, όσο πιθανώς και του Φώτη Κουβέλη με την τρόικα. Απέρριψε πάντως σενάρια τυχόν ενεργότερης συμμετοχής του κόμματός του στο κυβερνητικό σχήμα και δη του ιδίου ως αντιπρόεδρος μίας κυβέρνησης στην οποία αποφάσισε να μην μετέχει με προβεβλημένα πολιτικά στελέχη μόλις δυόμιση μήνες νωρίτερα.

Αιχμές όμως, άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της επιμήκυνσης. «Η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής προβλέπεται ρητά από την τελευταία συμφωνία», θύμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην διαπραγμάτευση και ευελπιστώντας στην ανακοίνωση σημαντικών για την Ελλάδα αποφάσεων της ΕΚΤ σήμερα γύρω από την προοπτική υποστήριξης κρατών μελών στον δημόσιο δανεισμό τους. Αναφερόμενος στο νέο, σκληρό πακέτο μέτρων, επέμεινε στην ανάγκη αντικατάστασης των οριζόντιων μέτρων από προοδευτικά και αναλογικά μέτρα, «καρφώνοντας» όμως τον Αντώνη Σαμαρά για τα περίφημα «ισοδύναμα» ύψους 18 δισ. ευρώ που είχε εξαγγείλει από το Ζάππειο προεκλογικά.

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε ο Ευαγ. Βενιζέλος με αφορμή την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την χαρακτήρισε «θεσμικά προκλητική», κατηγορώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ότι επιθυμεί να ποινικοποιήσει όλες τις επιλογές των κυβερνήσεων που ψήφισε η ίδια η Βουλή. Όσον αφορά δε στη διερεύνηση της υπόθεσης με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υποστήριξε ότι έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, θυμίζοντας ότι το εν λόγω διάστημα έχει ήδη ερευνηθεί από προηγούμενη εξεταστική επιτροπή της Βουλής. «Ο εισαγγελέας δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις πολιτικών προσώπων», υποστήριξε, μιλώντας για πολιτικού και όχι νομικού χαρακτήρα παρατήρηση του Π. Ρουμελιώτη.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα