Συνελήφθη, ρίχνοντας χειροβομβίδες, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

18:42 3/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία και όπως μεταδίδει το Αθηναΐκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τον δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων Ερμάλ Λίτα, 25 ετών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και στις δύο προηγούμενες ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς.

Το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του συνέβη λίγο μετά τις 16:00 όταν άνδρες της αστυνομίας κλήθηκαν να ελέγξουν περιστατικό ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην οδό Καρπενησίου 26 στο Περιστέρι.

Ο δράστης εντοπίστηκε λίγο μετά τη ληστεία από

αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε εναντίον τους δυο χειροβομβίδες, οι οποίες όμως δεν εξερράγησαν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν σε μικρή απόσταση και σε έρευνα που έγινε επάνω του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και μια ακόμη χειροβομβίδα.

Στο σημείο προσήχθη ένα ακόμη άτομο όμως δεν προέκυψε να έχει σχέση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δραπέτης έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής όπου ανακρίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερμάλ Λίτα εμπλέκεται στην ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στις 30 Μαρτίου 2013 στα Ίσθμια Κορινθίας κατά την οποία έχασε τη ζωή της μια 25χρονη κοπέλα.

Επρόκειτο για μια συγκλονιστική ιστορία καθώς η άτυχη κοπέλα επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κινούταν σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των δραστών όταν δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ληστών και αστυνομικών δυνάμεων που τους καταδίωκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα