Καταργείται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις

Ειδική ρύθμιση, που θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταργεί τη διάταξη, που προστατεύει τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους από τις κατασχέσεις χρημάτων.

Πλέον οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών χωρίς να εξετάζουν από πού προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά, δηλαδή χωρίς να ενδιαφέρονται αν πρόκειται για ποσά μισθών ή συντάξεων κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των οφειλετών. Μέχρι σήμερα μπορεί να κατασχεθεί το 25% από μισθούς και συντάξεις εφόσον το ποσό που απομένει δεν είναι χαμηλότερο

των 1.000 ευρώ.

Με την νέα ρύθμιση το δημόσιο θα μπορεί να παίρνει όλο τον μισθό η τη σύνταξη!

Εξάλλου στο κείμενο του νέου μνημονίου, που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, , προβλέπεται η λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία διογκώνονται κάθε μήνα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα, «για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο»!

Keywords
Τυχαία Θέματα