ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 127 ΕΦΟΡΙΕΣ ΦΕΤΟΣ

Παρουσιάστηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Ενοποιήσεων ΔΟΥ . Προβλέπει την κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα παραμείνουν σε λειτουργία 114 εφορίες. στην Αττική παραμένουν 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28), στη Θεσσαλονίκη 11 ΔΟΥ

(καταργούνται 6). Σε 13 Νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35): Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτίας, Δωδεκάνησα, Έβρος, Ηράκλειο, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Χαλκιδικής. Τέλος, σε 36 Νομούς παραμένει μία ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58).

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι ΔΟΥ στις οποίες δεν θα μπει λουκέτο επιλέχθηκαν με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων (φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, όπως η δυσκολία πρόσβασης, ο νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας. Στόχος είναι στις παραμεθόριες περιοχές που καταργούνται οι ΔΟΥ να δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών. Επίσης, σύμφωνα με τεχνικά κριτήρια, όπως η επάρκεια των κτιρίων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, επιλέχθηκαν τα κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το όφελος από τις ενοποιήσεις των ΔΟΥ ανέρχεται σε 800.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ το αντίστοιχο κόστος θα ανέλθει σε 4 εκατ. και συνεπώς θα αποσβεστεί σε 5 μήνες περίπου. Το υπουργείο θα ζητήσει την ένταξη των δαπανών στο ΕΣΠΑ, ώστε το κράτος να επιχορηγηθεί κατά 95% από την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα