Κατασκευή κέντρου θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια

Την πρόταση παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξης Κοκολάκης, και ψήφισαν όλοι οι παρόντες σύμβουλοι των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ καταψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προάγει την εμπορευματοποίηση της υγείας, ενώ τρεις σύμβουλοι δήλωσαν «παρών».

Η πρόταση, όπως παρουσιάζεται σήμερα στον τοπικό Τύπο, συνδυάζει την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία με τον ιατρικό τουρισμό, με βασικό άξονα

τη θεραπεία του καρκίνου με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη και πρωτοποριακή μέθοδο της θεραπείας πρωτονίων

Θετικοί, όσον αφορά την επιστημονική προσέγγιση του θέματος, ήταν ο καθηγητής Ογκολογίας κ. Γεωργούλιας, ο καθηγητής κ. Δαμηλάκης, ο ειδικός σε θέματα πρωτοβάθμιας υγείας κ. Λιονής και από το CERN η κ. Δημοβασίλη.

«Είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα, σε άλλες χώρες έχει προχωρήσει πολύ. Σε όλο τον κόσμο έχουμε 25 κέντρα και άλλα 12 ετοιμάζονται», επεσήμανε η κ. Δημοβασίλη, που επεσήμανε ότι περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς έχουν ιαθεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση τού Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
θεραπεια καρκινου με πρωτονια στην κρητη
Τυχαία Θέματα