«Καθαρά» 29 παιδιά του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

«Με κάνατε ξανά άνθρωπο», «πριν από λίγα χρόνια γυρνούσα μόνος μου στους δρόμους και ντρεπόμουν για την κατάστασή μου», «σας ευχαριστώ γι΄αυτό που βλέπω κάθε μέρα, τον εαυτό μου μέσα από τον καθρέφτη όπως δεν περίμενα ποτέ να τον δω», είναι μερικά από τα λόγια των μελών της κοινωνικής επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Οι «απόφοιτοι» εξέφρασαν κυρίως την εκτίμησή τους σε όσους τους βοήθησαν μέσα στο πρόγραμμα αλλά και στους γονείς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους κι ας απουσίαζαν κάποιοι απ΄αυτούς, όπως παραπονέθηκαν τα παιδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  ο

δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος αναφέρθηκε σε μια προεκλογική του υπόσχεση που δεν κράτησε, για τυπικούς όπως εξήγησε, λόγους. Είχε υποσχεθεί ότι, αν εκλεγεί, η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει σε χώρο της ΙΘΑΚΗΣ κάτι που δεν κατάφερε να το τηρήσει λόγω των κανονισμών που υπάρχουν για τον χώρο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου.

Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ αλλά και στην αγωνιώδη προσπάθειά του να μην κλείσει καμία Μονάδα του, αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Γεράσιμος Νοταράς, σημειώνοντας ότι τον περασμένο Αύγουστο, η κρατική επιχορήγηση κόπηκε κατά 51%.

Keywords
Τυχαία Θέματα