«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι για την διακυβέρνηση του τόπου»

Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έθεσε το δίλλημα ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου «ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και στέλνοντας το μήνυμα της αλλαγής, ο ίδιος σημείωσε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

Κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση για

«πανηγυρισμούς», αναφορικά με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, την οποία χαρακτήρισε ως «δοσοεξαρτημένη συγκυβέρνηση Σαμαρά», που στρέφεται κατά της κοινωνίας και «αποκαλεί τους υπό απόλυση υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης προνομιούχους και τρομοκράτες», «εξαντλεί τον τσαμπουκά του εντός και υπογράφει άνευ όρων εκτός» και «αφήνει συνεργάτες του να εισηγούνται συγκατοίκηση του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας που επιβάλλει φορολογική ποινή στα παιδιά». Τον χαρακτήρισε ακόμα «εξολοθρευτή» των μεσαίων στρωμάτων που «επισφραγίζει τη χρεοκοπία του λαού».

Στην επίθεση, που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά της κυβέρνησης, είπε: «Πρωθυπουργός, Υπουργοί, οι δυο πολιτικοί ηρακλείς της συγκυβέρνησης – ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης – όλοι αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία που μόνο εκείνοι βλέπουν» και «πανηγυρίζουν για το αυτονόητο που έπραξαν οι δανειστές με καθυστέρηση έξι μηνών». Σημείωσε, πάντως, ότι με την ακολουθούμενη πολιτική «το 2013 θα είναι το έτος της πιο άγριας λιτότητας». Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην Γερμανίδα Καγκελάριο, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση συσσωρεύει δανειακές υποχρεώσεις για μετά το 2022 «για να κερδίσει χρόνο» και η κ. Μέρκελ τις εκλογές στη Γερμανία».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτήρισε ως «αποτυχία» της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι «η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο, γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για «εν εξελίξει αντιδημοκρατική εκτροπή», αναφερόμενος στην «πρακτική» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Ενώ, έκανε λόγο για αδιαφάνεια, με αιχμή το ΤΑΙΠΕΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου», κάνοντας εκτενή αναφορά στο παράδειγμα του «ξεπουλήματος» του ΟΠΑΠ, «μιας κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι «υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην διαπλοκή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Αν ορισμένοι επιμείνουν σε αυτό μόνο και μόνο για να φτιάξουν τα νέα τζάκια της διαπλοκής, για να τους κρατήσουν αυτοί με τη σειρά τους στην εξουσία, είναι γελασμένοι» και υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια». Τάχθηκε υπέρ των «επενδύσεων για ανάπτυξη» αλλά «όχι στο πλιάτσικο». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «θα λογοδοτήσουν οι αετονύχηδες της διαφθοράς».

Το σχόλιο της κυβέρνησης

«Πριν φύγει για Χριστούγεννα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας έδωσε άλλη μια παράσταση για το λόμπι της δραχμής», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «Κάνοντας το άσπρο-μαύρο, προσπάθησε να απαξιώσει το τέλος των σεναρίων για έξοδο από το ευρώ. Κατανοούμε την απογοήτευσή του. Ελπίζουμε στην Αργεντινή να καταλάβει τις συνέπειες μιας α λα ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής».

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

«Η μεγάλη μας καρδιά μας προτρέπει να ευχηθούμε στον κ. Κεδίκογλου καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Βεβαίως για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας η χρονιά αυτή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη», σημειώνει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα