ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

16:50 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Απόφαση για την ανέγερση μέχρι το 2021 καθεδρικού ναού, προκειμένου να εκπληρωθεί το… Τάμα του Έθνους για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, πήρε η Ιερά Σύνοδος.  

Η Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζει ότι ότι και σε άλλες χριστιανικές χώρες  έχουν ανεγερθεί καθεδρικοί ναοί εν μέσω δοκιμασιών. Αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα τις Εκκλησίες «Αλβανίας στα Τίρανα, Σερβίας στο Βελιγράδι, Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, Ρωσίας στη Μόσχα, Γεωργίας στην Τυφλίδα κ.λπ». σημειώνοντας ότι «κατά την παρελθούσα δεκαετία και εν μέσω δυσμενεστάτων οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων και όρων, έχουν ανεγείρει

υπό την μορφή τάματος περικαλλείς Καθεδρικούς Ναούς με εντυπωσιακές οικοδομικές εγκαταστάσεις, Πνευματικά Κέντρα, γραφεία κ.λπ».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος «αποφάσισε την ανέγερση μεγάλου Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου Βυζαντινής Παραδόσεως, με μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό, μάλιστα εις εκπλήρωσιν του Τάματος του Έθνους, με χρονικό ορίζοντα αποπερατώσεως του έργου το έτος 2021, δηλαδή διακόσια χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ανέγερσης καθεδρικού ναού για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους» είχε ανακινηθεί επί χούντας, το 1968. Ο ναός θα χτιζόταν στα Τουρκοβούνια. Προκηρύχθηκε αρχιτεκντονικός διαγωνισμός, έγιναν έρανοι σε όλοι την επικράτεια, συστάθηκε ειδικό ταμείο για να δεχθεί δωρέες. Μετά την πτώση του καθεστώτος, ο έλεγχος που έγινε έδειξε ότι το 90% των χρημάτων του ταμείου είχαν κάνει φτερά, χωρίς να μπει ούτε λιθαράκι για την ανέγερση του ναού.

Keywords
Τυχαία Θέματα