ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

19:30 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα απευθυνθούν οι Παλαιστίνιοι για να ζητήσουν να τους δοθεί το καθεστώς κράτους μη μέλους, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Θα απευθυνθούμε στη Γενική Συνέλευση γιατί απευθυνθήκαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και δυστυχώς δεν λάβαμε τις απαραίτητες ψήφους. Οπότε προς το παρόν, αν δεν επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, σίγουρα θα απευθυνθούμε στη Γενική Συνέλευση για να λάβουμε το καθεστώς μη μέλους», είπε ο Αμπάς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης

τύπου με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ,  προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Σουηδία και το Βατικανό πέρασαν από εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιστινιακή αρχή πρόσφατα είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κερδίσει πλήρη αναγνώριση από το Συμβούλιο Ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο Φρανσούά Ολάντ τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ξαναρχίσει μια ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Σήμερα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διευκολύνουμε την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους μέσω μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και επισήμανε: «Το δηλώνω αυτό ενώπιον του προέδρου Αμπάς: ο διάλογος πρέπει να ξαναρχίσει και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα