Καθηγητές στο … χακί

08:45 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Μετά τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, οι ναυτεργάτες… και πλέον οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εφόσον εμμείνουν φυσικά στη θέση για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η χθεσινή συνάντηση, που είχε ζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έληξε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω ούτε και στο αίτημα των εκπαιδευτικών

για την αναστολή εφαρμογής των υποχρεωτικών μεταθέσεων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Μάλιστα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε ήδη το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, σημειώνοντας ότι «η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη».

Στο Μαξίμου θέλουν να αποφύγουν ένα ακόμη μέτωπο καθώς την ίδια περίοδο με τις πανελλαδικές θα αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα απολύσεων υπαλλήλων από τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ενώ θα καταγράφονται και νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο το μήνυμα που εξέπεμπαν χθες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ήταν σαφές: «Οι εξετάσεις θα γίνουν όπως έχουν προγραμματισθεί, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…». Οι αναφορές αυτές στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά υποδηλώνουν την κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει, εφόσον απαιτηθεί, ακόμη και σε επιστράτευση των καθηγητών προκειμένου το πρόγραμμα των πανελλαδικών να υλοποιηθεί ομαλά. Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα έχει εμφανισθεί ότι προασπίζεται το ευρύτερο συμφέρον, τις εκατοντάδες χιλιάδες μαθητών που θα δίνουν εξετάσεις και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα για τους συνδικαλιστές του κλάδου θα αποτελεί μία «έντιμη» επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, δεδομένου ότι με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα δεν φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο συμφωνίας.

Ωστόσο, στο χρόνο που μεσολαβεί δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις των καθηγητών, με το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων, πλην ΚΚΕ, να τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα