ΚΚΕ: «ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ»

Δίμηνη εκστρατεία οικονομικής εξόρμησης ξεκινά το ΚΚΕ, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του να το στηρίξουν οικονομικά και παραδεχόμενο ότι τα οικονομικά του βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η δίμηνη οικονομική εξόρμηση ανακοινώθηκε από την ίδια την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κάτι που δίνει βαρύτητα στην ανακοίνωση. Εξάλλου, η Κ.Ε. του Περισσού, στο μήνυμά της προς τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, δεν

κρύβει τη δεινή οικονομική κατάσταση του κόμματος, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις αυξημένες υποχρεώσεις, αλλά και τα μειωμένα έσοδα του κομματικού ταμείου.

Η εξόρμηση του ΚΚΕ θα γίνει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και μ’ αυτή, το κόμμα απευθύνεται στους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους «που υποφέρουν από τα μονοπώλια, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Τo KKE απευθύνεται ιδιαίτερα στην εργατική τάξη από την οποία προέρχεται και με συνέπεια και αυτοθυσία υπηρετεί περισσότερο από 90 χρόνια τα συμφέροντά της. Καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον, να ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε να γίνει πιο δυνατή η φωνή του αγώνα, η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η πάλη για τη λαϊκή νίκη», σημειώνει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Βαρύ πλήγμα»

Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, η ηγεσία του Περισσού δεν κρύβει ότι «το ΚΚΕ βίωσε ήδη βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την καπιταλιστική κρίση όσο και από την πολιτική επίθεση που δέχτηκε η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητά του, προκειμένου να εκδίδει τα έντυπά του, τον “Ριζοσπάστη”, το πολιτικό βιβλίο μέσω της “Τυποεκδοτικής”, να διατηρεί το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του “902″».

«Η κρίση δυσκολεύει και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, παρά τις περικοπές που υποχρεωθήκαμε να κάνουμε, όπως το κλείσιμο της τηλεόρασης του 902. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Τα έσοδα έχουν περιοριστεί αρκετά», συνεχίζει η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία σημειώνει ότι τα μόνα έσοδα του κόμματος είναι η μειωμένη πια κρατική επιχορήγηση, οι ενισχύσεις των εργαζομένων, οι συνδρομές των μελών του, οι μισθοί των βουλευτών και ευρωβουλευτών του και τα έσοδα από τα δημόσια αξιώματα που έχουν στελέχη και μέλη του.

Τέλος, ο Περισσός σημειώνει ότι «η οικονομική δραστηριότητα του ΚΚΕ είναι απόλυτα διαφανής. Όσα στελέχη του ΚΚΕ χρεώνονται αποκλειστικά σε ανάγκες της κομματικής δουλειάς, αποζημιώνονται με τα ελάχιστα για να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης», ενώ η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καλεί, ώστε η οικονομική εξόρμηση «να γίνει πλατιά πολιτική εξόρμηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα