Κλείνουν τους δρόμους τα τρακτέρ

Οι αγρότες αποφάσισαν μετά από σύσκεψη στη Νίκαια να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Οι κινήσεις τους εστιάζονται σε τρία σημεία: Πρώτον να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, δεύτερον να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τρίτον να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις 14:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι. Επίσης, οι αγρότες καλούν τους συναδέλφους τους να δυναμώσουν

τα μπλόκα τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Όταν ολοκληρώθηκε η τρίωρη συνεδρίαση πολλοί αγρότες ανέβηκαν στην Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπου και παραμένουν. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε το μπλόκο της περιοχής και έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Πιο πριν ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, αλλά δεν του επετράπη.

Οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν χθες, από τις 14:00 το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας.

Για σήμερα Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης ώστε να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μπλόκα (εκτός από αυτό της Νίκαιας) υπάρχουν ακόμη στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, δίπλα από την εθνική οδό Σερρών- Καβάλας, ενώ τρακτέρ βρίσκονται έξω από το Ροδολίβο του Δήμου Αμφιπόλεως, στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Νέο μπλόκο έχει σχηματιστεί από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι. Στον Έβρο και τη Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα