Κλυδωνισμοί(;) στην τρικομματική

09:37 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας και χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αιφνίδια αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. Άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ –σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ,

που αντέδρασε μόνο με διαρροή στα δημοσιογραφικά γραφεία- εξέδωσε ανακοίνωση, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά της. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, η Αγίου Κωνσταντίνου υπογράμμιζε ότι τέτοιες κινήσεις «δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης», ταυτιζόμενη πλήρως με τη διαρροή κύκλων της Ιπποκράτους.

Κοινό μέτωπο

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι αιφνιδιάζονται από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ακούστηκαν και βαριές κουβέντες για την αντικατάσταση του «πράσινου» Ηλία Κικίλια από τον «γαλάζιο» Θόδωρο Αμπατζόγλου. Μάλιστα, ορισμένα στελέχη του οργάνου «είδαν» πίσω από την απόφαση Σαμαρά την «αναβίωση του νεοδημοκρατικού πελατειακού κράτους» και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να προβεί σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Τούτων δοθέντων, στη ΔΗΜΑΡ αναπτύσσονται από πολλά στελέχη σκέψεις για συγκρότηση ενός μετώπου των ελασσόνων κυβερνητικών εταίρων, προκειμένου η Αγίου Κωνσταντίνου και η Ιπποκράτους να αντιδρούν συντονισμένα και αποτελεσματικά στους αιφνιδιασμούς του Μαξίμου.

Αν το συγκεκριμένο μέτωπο λάβει σάρκα και οστά, τότε τα ίδια στελέχη πιστεύουν ότι θα υπάρξει μία ποιοτική διαφοροποίηση όχι μόνον της κυβερνητικής συνοχής, αλλά και της συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας.

Εκνευρισμός για τον ανασχηματισμό

Εξάλλου, στη ΔΗΜΑΡ δεν κρύβουν και την ενόχλησή τους για τους χειρισμούς του Μαξίμου αναφορικά με τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου περί τον ανασχηματισμό. Αυτό διότι η μόνιμη διαρροή του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι πως «ο Αντώνης Σαμαράς έχει τον τελευταίο λόγο», ενώ συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη χρεώνουν στον πρωθυπουργό την επί μακρόν συζήτηση επί του θέματος, με τις όποιες επιπτώσεις της στην αποδοτικότητα και τη στοχοπροσήλωση των υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα