ΚΟΝΔΥΛΙΑ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και  απασχόληση, θα διοχετευτούν στην αγορά, αφού εγκριθεί η αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, που αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν από κονδύλια που είχαν αρχικά υπολογιστεί για την ψηφιακή σύγκλιση και για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ύψους 382 εκατ. ευρώ, ενώ 880 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν από ανακατανομή πόρων στα ΠΕΠ και αφορούσαν

στο περιβάλλον.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι μέσω της αναθεώρησης δεν θα υπάρξει μεταβολή στα κονδύλια για το τρέχον ΕΣΠΑ αν και πρόσθεσε ότι 440 έργα του προηγούμενου προγράμματος με προϋπολογισμό 2,2 δισ. ευρώ ίσως δεν μπορέσουν να εκτελεστούν και γίνεται αγώνας για να μη χαθούν τα λεφτά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το ΕΤΕΑΝ για μόχλευση κεφαλαίων 1 δισ. ευρώ. Ακόμη, μέσω διοικητικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων θα απεμπλακούν κονδύλια, επιπλέον, του 1 δισ. ευρώ τη διαχείριση των οποίων επίσης έχει το ΕΤΕΑΝ.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτύχει η χώρα μας τον στόχο που είχε τεθεί στην αρχή του έτους για απορρόφηση 3,73 δισ. ευρώ αν και όπως είπε λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων αντί για 1,2 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν 730 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα