Κόντρα για την κατάργηση της υποχρεωτικής αδειοδότησης των καναλιών

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού κάνει λόγο για ανάγκη να καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να μπουν νέοι κανόνες, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, η διαπλοκή στη χώρα μας καλά κρατεί.

«Με συνοπτικές διαδικασίες και μετά από 23 χρόνια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών με προσωρινές άδειες που είχαν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κάνει το μεγαλύτερο δώρο στους καναλάρχες, αφού νομιμοποιεί αυθαίρετα τις άδειες, δίνοντας

τους τη δυνατότητα να περάσουν στην ψηφιακή εποχή ανέξοδα και παράνομα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «είχε προηγηθεί το άλλο δωράκι από την κυβέρνηση προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ, το κλείσιμο της ΕΡΤ, ώστε να μπορούν να μονοπωλήσουν το νέο ψηφιακό περιβάλλον, μέσω της DIGEA, οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών».

Μέσα σε όλα αυτά, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση χαρίζει τα χρέη των καναλιών που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια για την κατοχή των συχνοτήτων, νομιμοποιώντας την εισφοροδιαφυγή.

«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να εξορθολογίσει τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή και να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον. Κι όμως ορισμένοι παραπληροφορούν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα