ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Νέα κόντρα μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Μάκη Βορίδη πυροδότησε η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφορικά με τη λειτουργία του κέντρου φύλαξης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, οι δύο «πρωταγωνιστές», με δηλώσεις

τους μετά τη συνεδρίαση, έριξαν νέο λάδι στη φωτιά της μεταξύ τους κόντρας. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο, επισήμανε ότι «η υλοποίηση για την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου κέντρου προχωράει κανονικά και πριν από τις εκλογές θα εγκατασταθούν εκεί οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες». Μάλιστα, ερωτηθείς αν οι οικίσκοι είναι στη δική του αρμοδιότητα ή στην αρμοδιότητα του υπουργού Μεταφορών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε: «ας έρθει να τους πάρει».

Στη συνέχεια, όταν δημοσιογράφοι μετέφεραν τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη στον Μάκη Βορίδη, ο τελευταίος εμφανίστηκε… έτοιμος για όλα, διερωτώμενος: «δηλαδή αν πάνε φορτηγά να τους πάρουν θα έχουμε νταηλίκια»;

Βαθμολόγιο υπουργών

Πριν, πάντως, τους διαξιφισμούς Βορίδη- Χρυσοχοΐδη, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε ζητήσει από όλους τους υπουργούς να προχωρήσουν όσο περισσότερο μπορούν το έργο των υπουργείων τους μέσα σε λίγες ημέρες, δηλαδή ως το τέλος Απριλίου.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος επισήμανε, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι στόχος του είναι η επόμενη κυβέρνηση να παραλάβει όσο το δυνατόν πληρέστερο έργο, για να συνεχίσει γρήγορα την εφαρμογή του προγράμματος.

Μετά τη συνεδρίαση, μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν ότι το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αξιολογήσει κάθε υπουργείο και υπουργό και λίγο πριν τις εκλογές, κάθε μέλος της κυβέρνησης θα πάρει τη… βαθμολογία του για τις επιδόσεις του στο υπουργείο του. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι οι επιδόσεις των υπουργών κυμαίνονται από 30 έως 80%.

Τέλος, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να χρηματοδοτηθεί εκτάκτως η ΔΕΗ με 250 εκατ. ευρώ, αφού καθυστερούν τα έσοδα από το χαράτσι στα ακίνητα, ενώ συζήτηση έγινε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την επανέναρξη κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης φέρεται να εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα τα συγκεκριμένα έργα θα ξεκολλήσουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα