ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

08:00 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

 Αγκαλίτσες και Ειρηνική Επανάσταση 

Οι αιρετικοί συγγραφείς έχουν ακόμα πέραση. Όχι τόσο γι αυτά που λένε, αλλά κυρίως γι αυτά που αμφισβητούν,  που καταγγέλλουν και – περίπου σαν τα ηλικιωμένα μωρά – πετούν την φιλοσοφική πιπίλα και ανταποκρίνονται στο παμπάλαιο «τις αγορεύειν βούλεται». Υπάρχει πιο κατάλληλη χώρα από την Ελλάδα  για να παίξει κανείς το θέατρο της αμφισβήτησης αβρόχοις ποσί;

Με μεσολαβητή τον συμπαθέστατο Κώστα Δουζίνα (φίλο και συνεργάτη του Σλάβοϊ Ζίζεκ) και κορυφαίο του χορού τον Τσίπρα, το «τρίο επανάσταση» που άρχισε να πυροβολεί μέσα στο Μουσείο Μπενάκη προκάλεσε την περιέργεια των δημοσιογράφων και του κοινού που κατάπιαν τα λόγια του Σλοβένου Φιλοσόφου περίπου σαν θεία επαναστατική μετάληψη.

Τι είπε ο μεγαλορρήμων Σλοβένος στο διψασμένο κοινό του Μπουσείου Μπενάκη; Ο,τι δήλωνε η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ : «Η καρδιά των λαών της Ευρώπης χτυπά (σ)την Ελλάδα». «Συμβαίνουν τόσα αναπάντεχα πράγματα που διαφεύγουν από τους ειδικούς!  Πάρτε για  παράδειγμα την εξέγερση στην Πλατεία Ταχίρ : ποιός θα περίμενε να φουντώσει ένα κίνημα λαϊκό και όχι θρησκευτικό; Σήμερα στην Ελλάδα το θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βγει από τη βολή της περιθωριακής αντίστασης και αποφάσισε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Ιδανική στιγμή για την αλλαγή δεν υπάρχει, πρέπει να δοκιμάζουμε, νομίζω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σωστό» Τι χρεία έχομεν μαρτύρων; Η γνώμη του «Έλβις Πρίσλευ της κοινωνικής θεωρίας» φτάνει και περισσεύει.

Όσο για τον Δουζίνα βρήκε την ευκαιρία να διασαλπίσει τον Διαφωτισμό: «Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να κρατηθεί ζωντανό το πνεύμα του Διαφωτισμού»

Συμπέρασμα; Ξεβράκωτος βρακί βαλε, σε όλον τον κόσμο το έδειχνε…

Keywords
Τυχαία Θέματα