«Κούρεμα χρέους εντός ευρωπαϊκού πλαισίου»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή, συνεπικουρούμενος από την επικεφαλής της ευρω-ομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ και τον Έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του κόμματόςτου για μείωση του ελληνικού χρέους, μέσω ενός νέου «κουρέματος», αλλά κατόπιν συμφωνίας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ζήτησε, μάλιστα,

την πραγματοποίηση μίας έκτακτης Συνόδου Κορυφής των «28» της Ε.Ε., η οποία θα κληθεί να αποφασίσει μείωση του ελληνικού χρέους προς τους μηχανισμούς διάσωσης, αλλά και «πάγωμα» αποπληρωμής επιτοκίων και αναπτυξιακή ευρω-βοήθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους παρόντες ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους ότι ο ίδιος επιδιώκει μία εναλλακτική πολιτική για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε ήδη με τον Επίτροπο για την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική, Λάζλο Άντορ και η συζήτηση, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Παράλληλα, αναμένεται να συναντηθεί αργότερα και με τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο ενδεχομένως να βρεθεί απέναντι στη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν, εφόσον το Δεκέμβριο αποφασίσει το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποφασίσει να δώσει το «χρίσμα» του υποψηφίου στον Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα