Κρασί …hi-tech!

Οι ιδιοκτήτες της περιοχής απευθύνθηκαν σε μια εταιρία που χρησιμοποιεί δορυφορική εικόνα.Οταν τίθεται σε λειτουργία το σύστημα, η χρωματική κλίμακα από το πράσινο έως το κόκκινο, μας επιτρέπει να παρατηρούμε τους διαφορετικούς βαθμούς ωρίμανσης των σταφυλιών.
Σύμφωνα με τον Didier Robert οινολόγο και μηχανικό:
«Εμείς μετράμε την υπέρυθρη ακτινοβολία . Γνωρίζουμε πως η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι σε αναλογία με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης στα φυτά. Αυτό είναι ένα έμμεσο μέτρο της δυναμικής της κάθε καλλιέργειας.»’
Ο καλλιεργητής λαμβάνει μια πολύ ακριβή εικόνα του αμπελιού.Μπορεί

να αποφασίσει ανάλογα με τη ζώνη ωρίμανσης ανά περιοχή για την χρονική στιγμή της συγκομιδής και όχι ανάλογα με την καλλιέργεια.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του αμπελώνα Σατό Φόρτια Pierre Pastre :
«Σε ένα κτήμα μπορεί να έχουμε περιοχές με διαφορετικά επίπεδα ωριμανσης Απαιτείται δηλαδή να γίνει η συγκομιδή σε διαφορετικό χρόνο αν και το αμπέλι είναι στον ίδιο χώρο ,συνήθως γίνεται 15 μέρες αργότερα»
Αυτού του είδους η τεχνολογία που χρησιμοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια έχει φέρει τα πάνω κάτω στους ιδιοκτήτες αμπελώνων καθώς θα πρέπει να υιοθετήσουν το νέο τρόπο διοίκησης της επιχειρησης και να επενδύσουν σε νέα εργαλεία παραγωγής.
«Σήμερα έχουμε εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας μέσω υπολογιστών που έχουν δημιουργήσει συνεργάτες μας σε όλες τις χώρες,την Ιταλία,τη Γαλλία,την Ελβετία.Και το σύστημα λειτουργεί.Δεν είμαστε πλέον αγρότες ,έχουμε γίνει πλέον επιχειρηματίες».
Οι κορυφαίοι του χώρου έχουν καταφύγει στα εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα που είναι τα μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια που κάνουν την εμφάνισή τους τους όλο και πιο συχνά καλύπτοντας τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα