Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα προχωρήσει σε αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, με υπουργούς προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

“Μένουν τρία χρόνια, θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού” δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς

σε τηλεοπτικό μήνυμά του, στο οποίο αναφέρθηκε στη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών νωρίτερα στο Μέγαρο Μάξιμου για το θέμα της ΕΡΤ.

«Έγιναν τον τελευταίο χρόνο πολλά και τίποτε δεν θυμίζει το σημείο που είμαστε πέρυσι. Αυτό που προέχει είναι να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητο στοιχείο. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε διαφωνία για ΕΡΤ. Έκανα προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. Υπήρξε χθες συμφωνία να αποκατασταθεί η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσλαμβάνονταν όλοι οι απαραίτητοι για να εκπέμψει πλήρες πρόγραμμα. Έμενε να προσδιορίσουμε πόσοι θα ήταν» είπε και διευκρίνισε.

Όπως διευκρίνισε δέχθηκε ο αριθμός αυτός να φθάσει στις 2.000 και μέσα στις επόμενες 10 μέρες να ψηφιστεί το νομικό πλαίσιο.

«Δέχθηκα ακόμη να ορίσουν ακόμη και τον αρμόδιο υφυπουργό για την νέα δημόσια τηλεόραση και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με διαφάνεια και αξιοκρατία και να έχουν επιπλέον μόρια οι προερχόμενοι από την ΕΡΤ».

Κατά τη σημερινή μας συνάντηση, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «ο κ. Κουβέλης βρέθηκε εκτός πλαισίου της λύσης στην οποία είχαμε συμφωνήσει χθες, ζητώντας να λειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ.

«Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει αλλά στο αμαρτωλό παρελθόν δεν θα επιστρέψουμε υπογράμμισε ο κ. Πρωθυπουργός λέγοντας ότι το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί.

«Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν τη λύση αυτή. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα – και θαρραλέα – αποδέχθηκαν τη λύση αυτή» τόνισε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι «Θα προχωρήσω με καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, με επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με ορίζοντα τετραετίας. Θέλουμε την στήριξη όλων και της ΔΗΜΑΡ. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία και στασιμότητα».

Θυμίζοντας τέλος ότι σήμερα η κυβέρνηση έκλεισε ένα χρόνο είπε: «Μας μένουν άλλα τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε. Για το καλό του Ελληνικού λαού.»

Keywords
Τυχαία Θέματα