ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ

Όλα τα είχε η κυβέρνηση της  Ιταλίας τα νέα αυτοκίνητα της έλειπαν.  Χιλιάδες πολίτες αντέδρασαν μέσω του διαδικτύου σε δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία το ιταλικό κράτος θέλει να αγοράσει άλλα τετρακόσια αυτοκίνητα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από ιθύνοντες της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την αγορά αυτοκινήτων μέχρι 1.600 κυβικών και  η σχετική δαπάνη αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια

ευρώ.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται και ο μειοδοτικός διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη φάση καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν ήδη καταθέσει τις σχετικές προσφορές.

Την υπόθεση, αποκάλυψε σήμερα το περιοδικό “Λ’ Εσπρέσσο”, υπογραμμίζοντας, ότι την ώρα που η χώρα μαστίζεται από οικονομική κρίση και στα γκαράζ του δημοσίου βρίσκονται αχρησιμοποίητα τουλάχιστον οκτακόσια αυτοκίνητα, το ιταλικό κράτος, αποφασίζει να παραγγείλλει άλλα τετρακόσια.

Από την πλευρά της η εφημερίδα “Κορριέρε Ντέλλα Σέρα”, προσθέτει ότι το συνολικό, ετήσιο κόστος, για τους φορολογούμενους, αγγίζει τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

Στις διαδικτυακές τους διαμαρτυρίες οι 6.000 πολίτες τονίζουν ότι τα ιταλικά υπουργεία, η δημόσια διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, διαθέτουν ήδη πάνω από πενήντα χιλιάδες αυτοκίνητα, προς εξυπηρέτηση μελών της κυβέρνησης, κοινοβουλευτικών επιτροπών και ομάδων, δημάρχων, ιθυνόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανώτερων υπαλλήλων, γενικότερα, του όλου κρατικού μηχανισμού και  ζητούν να ακυρωθεί αυτή αγορά.

Παράλληλα το κόμμα “Ιταλία των Αξιών”, του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο, με ερώτησή του στην βουλή, ζητά από την κυβέρνηση Μόντι, να δώσει επιπλέον εξηγήσεις.

Ενώ σε ειδική έρευνα επισημαίνεται  ότι αν το ιταλικό δημόσιο αντί να αγοράζει, επέλεγε να νοικιάσει αυτοκίνητα, με τη μορφή του leasing, θα μείωνε τη σχετική δαπάνη κατά ποσοστό 18%.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα