ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP

Στην Κηφισιά μετακόμισε το Μαξίμου. Σε εξέλιξη σύσκεψη στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά με Φώτη Κουβέλη, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Αύριο ταξιδεύει για Βρυξέλλες η ελληνική «αποστολή».

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της

Δημοκρατικής Αριστεράς, στο σπίτι του στην Κηφισιά, καθώς η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη τον αναγκάζει να παραμένει κλινήρης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται μία ημέρα πριν την αναχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες μετείχε και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο διορισμός του οποίου στη θέση του υπουργού Οικονομικών ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ευχαρίστησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη να του αναθέσουν το πολύ κρίσιμο πόστο του υπουργού Οικονομικών. Τόνισε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σκληρή δουλειά, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος επισήμανε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αναφορικά με το πότε θα ορκιστεί, απάντησε: «Θα δούμε».

Οι Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας αποχώρησαν από τη σύσκεψη στις 20:00 και η συζήτηση συνεχίζεται μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες αύριο στις 5 μ.μ.. Οι Έλληνες αξιωματούχοι θα ταξιδέψουν με πτήση της Aegean, στην οικονομική θέση.  Όπως έγινε γνωστό στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετέχει τελικά και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αύριο, το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει νέα σύσκεψη εργασίας με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Αμέσως μετά έχει προγραμματισθεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα