«Λάθος του Βενιζέλου η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ»

12:51 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σχολιάζοντας το νέο Κοινοτικό Προϋπολογισμό και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επενδυτής»: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο, και αυτό αποτυπώθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.» είπε υπογραμμίζοντας πως:«Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε εργασθεί πιο αποτελεσματικά για τη σύνδεση της διαπραγμάτευσης με την ύφεση και για το μέτωπο των χωρών της Συνοχής, τόσο ως προς το ύψος και την κατανομή των κονδυλίων, όσο και ως προς τις προϋποθέσεις αξιοποίησής τους.»

Όσον αφορά στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

ηΜ. Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε:« Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, με την ηγετική του ομάδα, την επικρατούσα πολιτική αντίληψη και τις επιλογές του, έχει μεταλλαχθεί σε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς. Διαχωρίζω πολλά στελέχη που παραμένουν για λόγους ιστορικούς και παραταξιακούς.».

«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αρνείται την ταυτότητα και την φυσιογνωμία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα προσυνεδριακά κείμενα δεν υπάρχει καμία αναφορά στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά σε μια θολή Κεντροαριστερά. Κάθε κριτική φωνή λοιδορείται, και αντί να γίνει πολιτική αποτίμηση της τριετίας και της εκλογικής ήττας κατηγορούνται οι ψηφοφόροι.» είπε στη συνέχεια της συνέντευξης η πρώην υπουργός.

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι: «Θεωρώ ψευτοδίλημμα τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εάν θα συνεχίσει να ψηφίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Η κρίση απαιτεί καθαρά λόγια και αποφάσεις. Η διγλωσσία και οι προσχηματικές διαχωριστικές γραμμές εντείνουν τα αδιέξοδα και την αναξιοπιστία.»

Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σχολίασε ότι: «το πρόγραμμα δεν βγαίνει, παρά τις συνεχείς θυσίες και την μεγάλη επικοινωνιακή στήριξη που έχει η κυβέρνηση. Το κρίσιμο πρόβλημα που υπονομεύει κάθε προσπάθεια είναι η ύφεση και η μη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτός ο φαύλος κύκλος οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα μέτρα, που πλέον θα λαμβάνονται αυτόματα» είπε υπογραμμίζοντας πως «Ακόμη και το ΔΝΤ ομολογεί λάθη στην πολιτική που επιβλήθηκε στη χώρα μας, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για αλλαγή πολιτικής.»

«Είναι ανιστόρητο λάθος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που επιτίθεται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και κόβει κάθε γέφυρα διαλόγου. Βέβαια, και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του χρειάζεται να αποδείξει ότι μπορεί να μετουσιώσει την απογοήτευση, την απελπισία και την διαμαρτυρία σε πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης.» είπε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Όσον αφορά στη συμμετοχή της ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ η απάντησή της ήταν η εξής: «Δεν έχω συζητήσει με άλλον φορέα. Πιστεύω ακράδαντα, όμως, ότι σήμερα χρειάζεται μια νέα προοδευτική στρατηγική και συμμαχία για τη χώρα μας, και σε αυτήν την προοπτική παραμένω στρατευμένη.»

Keywords
Τυχαία Θέματα