Λίγοι και καλοί(;) δίπλα στον Σαμαρά

Όταν έχεις απέναντί σου τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, το νούμερο δύο του State Department, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και όλους τους κορυφαίους συμβούλους του Πλανητάρχη, προφανώς και θα πρέπει να αντιπαρατάξεις θεσμικά και σε επίπεδο ικανοτήτων ό,τι καλύτερο διαθέτει και εσύ.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα δεν υπήρχε Έλληνας

υπουργός στην ομάδα (σ.σ. με την εξαίρεση του Ν. Μηταράκη που μετέβη στη Νέα Υόρκη μόνον για να οργανώσει τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους επιχειρηματίες).

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός πλαισιώθηκε από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι έχουν πλήρη γνώση των κυβερνητικών πραγμάτων, το θεσμικό έλλειμμα ήταν προφανές, ωστόσο φαίνεται ότι δεν λειτούργησε αρνητικά.

Και τούτο διότι κατά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο οι δύο αντιπροσωπείες δεν συμμετείχαν ενεργά στις επαφές. Ο διάλογος έγινε, τετ α τετ, μεταξύ Ομπάμα και Σαμαρά, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από τη λεπτομερή εικόνα που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, δε, με το Μαξίμου ίσως όλο αυτό να βγήκε και σε καλό. Υπό ποία έννοια; Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμούσε στο πρώτο αυτό ταξίδι να αποκτήσει ο ίδιος προσωπική επαφή με όλους όσους διαμορφώνουν την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας και να να διαμορφώσει προσωπικούς διαύλους επαφής. Αυτό κατέστη δυνατόν, λένε οι συνεργάτες του και ήδη συμφωνήθηκε να οικοδομηθεί απευθείας γραμμή επικοινωνίας, ειδικά για τα θέματα οικονομίας και ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα